Vrijstaande woning met garage aan de Vrachelsestraat in Den Hout. Qua bouwvorm refererend aan de traditionele architectuur in de omgeving. De materiaaltoepassing is daarentegen eigentijds. Metalen felsdaken, gepotdekselde houten delen en geïsoleerd gevelstuc. De woning is aan de straatzijde ‘gesloten’ en aan de tuinzijde geheel ‘open’. Glaspuien over de hele breedte van de woning maken het zicht op de tuin maximaal. Door het gebruik van een terug liggende verdiepingsvloer is de kapconstructie ook op de begane grond zichtbaar. De hoogtes die hierdoor ontstaan maken de woning heel ruimtelijk en transparant.
De draagconstructie van stalen spanten is in de woning en in de gevel in het zicht gehouden. Grote aandacht is besteed aan de detaillering.
Voor gevel en dakmaterialen zijn alleen grijstinten gebruikt. De gestucte gevel is uitgevoerd in 2 tinten grijs, waarbij 1 tint het verbindend element tussen kozijnen vormt. De woning is levensloop bestendig (slaapkamer en badkamer op begane grond) en duurzaam gebouwd; hoge isolatiewaarden en een hoogwaardig CV systeem met vloerverwarming door de hele woning.

opdrachtgever:

familie van der Veen

oplevering:

juli 2012