De Cour is een markant project in het centrum van Terheijden van architect Marius van de Wildenberg. Het is zowel een cultureel centrum als een sportzaal. De gemeente wilde aan het project een gymzaal toevoegen en de grote zaal tevens gaan gebruiken voor gym onderwijs door basisscholen. Deze zaal voldeed echter niet aan de veiligheidseisen. 

MARKT 38 realiseerde de nieuwe gymzaal met kleed- douche- en toiletruimten. Het karakteristieke stoere materiaalgebruik van het oorspronkelijke plan is aanleiding geweest voor materiaalkeuze voor de uitbreiding. Gecementeerd metselwerk, geperforeerde houten wandpanelen en plafonds van geperforeerde golfplaten bepalen het beeld.
In de bestaande grote zaal zijn o.a. de strekmetalen panelen vervangen door geperforeerde panelen. Hier is gezocht naar een oplossing die zoveel mogelijk recht doet aan de oorspronkelijke opzet van het gebouw en die tevens voldoet aan de veiligheidseisen voor gym onderwijs.

De gymzaal is duurzaam gebouwd: Hoogwaardige dak-, gevel-, en vloerisolatie, zonnepanelen, LED verlichting, deels vloerverwarming en een hoogwaardige ventilatie installatie.

opdrachtgever:

Gemeente Drimmelen

ontwerp:

2015

in gebruikname:

november 2016